GALAŢI: 22 de ani de închisoare pentru bărbatul care a incendiat doi oameni ai străzii

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv la 22 de ani de închisoare pe individul care, în 2016, a incendiat, din răzbunare, doi bărbați fără adăpost, care dormeau sub cerul liber.

Sentinţa este cu 4 ani mai mare decât cea pronunțată de instanța de fond.

Majorează de la 18 ani închisoare la 22 de ani închisoare pedeapsa principală aplicată inculpatului Alexandru Ştefan pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Alexandru Ştefan împotriva aceleiaşi sentinţe penale”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei Curţii de Apel Galaţi publicată miercuri.

Instanţa a decis menţinerea stării de arest a lui Alexandru Ştefan, deducând din pedeapsa aplicată acestuia durata arestării preventive de la 25.10.2016 la zi, respectiv 29.05.2018. Totodată, bărbatul este obligat să plătească suma de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat ocazionate de soluţionarea cauzei în apel, dar suma de 260 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu va fi avansată către Baroul Galaţi din fondurile Ministerului Justiţiei, precizează Agerpres.

Decizia instanţei Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS