Gălățenii rămân fără apă caldă și căldură

Electrocentrale va opri producţia de agent termic, iar consilierii locali au aprobat, abia joi, încheierea unei convenţii pentru producerea apei calde pe baza aburului de la Combinatul ArcelorMittal Galaţi.

Astfel, gălățenii rămân fără apă caldă și căldură după ce creditorii Electrocentrale Galați – societate aflată în insolvență – au acceptat ca doar până la finalul lunii martie agentul termic să fie produs pe instalațiile actuale folosind gaz metan și păcură, deși termenul inițial era 19 martie.

Consilierii locali au fost de acord  cu aprobarea folosirea aburului industrial de la ArcelorMittal Galați pentru producerea apei calde, insă nu a fost stabilită suma pe care municipalitatea trebuie să o achite în acest scop, estimată inițial la 3,5 milioane de lei pe lună în perioada aprilie-octombrie.

În municipiul Galaţi, din cauza datoriilor cu care s-au confruntat societăţile de termoficare, inclusiv pe fondul încasărilor scăzute de la populaţie şi al lipsei invesitiţiilor pentru modernizarea reţelelor, au existat, de-a lungul timpului, probleme privind asigurarea furnizării apei calde şi căldurii.

Din cele aproape 98.000 de apartamente existente, aproape 54.000 mai figurează ca branşate la sistemul centralizat de termoficare, din acestea doar 40.000 sunt locuite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS