Confidenţialitate

Galantom crește cel mai mare brad din lume, Galantree

Începând de astăzi și până la sfârșitul lunii decembrie, oricine poate contribui la creșterea Galantree, bradul prin intermediul căruia oamenii susțin platforma Galantom.

2017 este anul în care Galantree a prins rădăcini pe site-ul Galantom și de atunci crește în fiecare an din donații, în perioada Crăciunului. Fiecare donație este reprezentată printr-o ramură adăugată la tulpina bradului, care acum a depășit înălțimea de 30 de metri!

Galantom.ro, platforma românească de fundraising peer-to-peer, a depășit pragul de 11 milioane de lei donați către peste 245 ONG-uri din domenii diferite de activitate. Din 2013 până în prezent, peste 8000 de galantomi (fundraiseri voluntari) s-au implicat pe platformă, reușind împreună să atragă peste 83.000 de donații.

Cu cei 11 milioane de lei au fost posibile reale schimbări în societate, iar mii de oameni au primit sprijin la nevoie. Copii bolnavi de cancer s-au bucurat de tabere de joacă, victime ale violenței în familie au primit ajutor, maternități au fost dotate cu incubatoare, au fost ajutați copii să rămână alături de familiile lor, s-au plantat mii de copaci pentru un aer mai curat, s-au remarcat trasee turistice, iar lista de gesturi de bine continuă.

Pentru ca site-ul galantom.ro să rămână gratuit pentru ONG-uri, iar oamenii de bine să se poate implica în continuare cu ușurință în acte de caritate, platforma Galantom are, la rândul ei, nevoie de susținere. Echipa Galantom invită atât persoanele fizice, cât și pe cele juridice să adauge o ramură în brad și să-l împodobească împreună. Fiecare leu investit în proiect va genera în 2020 zece lei impact pentru cauzele sociale prezente pe platformă. Începând din acest an Romanian-American Foundation finanțează platforma Galantom cu o parte din bugetul necesar susținerii proiectului. Este nevoie, însă, și de implicarea persoanelor fizice și a companiilor pentru a asigura continuitatea și sustenabilitatea platformei pe termen lung.

„Galantree crește încetul cu încetul, iar anul acesta i-am schimbat hainele, dar năravul ba. 6 ilustratori curajoși au spus da provocării noastre de a crea câte o nouă ramură pentru brad. Au rezultat 7 ilustrații absolut minunate, care te îndeamnă să nu mai stai pe gânduri, să o alegi pe cea care-ți place cel mai mult și să donezi. Mulțumim ilustratorilor implicați în proiect: Mura (Ana Fornoga), Alexia Udriște, Andrei Popa, Tuan Nini, Diana Barbu, Yanna Zosmer” a spus Andrei Chirtoc, co-fondator Galantom.

Cum donezi către Galantom și cum creștem Galantree – cel mai mare brad din lume:

  1. Intră pe https://sustine.galantom.ro/
  2. Alege ramura de brad preferată și apasă pe butonul donează.
  3. Apoi e super simplu! Alegi suma pe care vrei să o donezi