Confidenţialitate

Gala UNITER 2021: “Inimă și alte preparate din carne”, cel mai bun spectacol | VIDEO

În regia lui Radu Afrim, “Inimă și alte preparate din carne” de Dan Coman, pus în scenă de Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova, a fost desemnat Cel mai bun spectacol în cadrul Galei UNITER 2021.

Premiul pentru cea mai bună regie (Premiul ”Lucian Pintilie”) a fost câștigat de Carmen Lidia Vidu pentru spectacolul „Jurnal de România. 1989”, scenariul Carmen Lidia Vidu, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal a fost câștigat de Emőke Kató pentru rolul Eszter Nagy din spectacolul „Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois” de Cosmin Stănilă, regia Andrei Măjeri, Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca, (produs în cadrul proiectului „Drama 5. Ediția a V-a”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național).

În competiția masculină s-a impus Răzvan Vicoveanu pentru rolul Ivan Alexandrovici Hlestakov din „Revizorul” de N.V. Gogol, regia Petru Vutcărău, Teatrul „Regina Maria” Oradea.

Cursa rolurilor secundare a fost câștigată de Diana Vieru( rolul Marusia din spectacolul „Orașul cu fete sărace”, scenariu după nuvelele lui Radu Tudoran, regia, scenariul și universul sonor Radu Afrim, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași) și Ion Rizea (rolul Bunica din spectacolul „Povestea acelor oameni care s-au adunat într-o seară în jurul unei mese”, textul și regia Radu Iacoban, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara).

Premiul pentru cea mai bună scenografie a fost obținut de Adrian Damian pentru scenografia spectacolului „Revizorul” de N.V. Gogol, regia Petru Vutcărău, Teatrul „Regina Maria” Oradea.

Premiile pentru întreaga activitate le-au fost atribuite actriței Ileana Ploscaru, scenografei Geta Medinschi criticului Ion Parhon și regizorului Alexandru Darie (post-mortem).

Premiul pentru critică de teatru a fost acordat Mirunei Runcan.

„Cea mai bună piesă românească a anului 2020” a fost desemnată ”Prințesa care sforăia”, de Mihai Ignat.