Gala Emmy și-a desemnat laureții

La Microsoft Theater din Los Angeles, s-au decernat premiile Emmy, cele mai prestigioase distincţii pentru producţiile americane de televiziune.

The Handmaid’s Tale a obținut trofeul pentru cel mai bun serial dramă. Producția a dominat ediția cu un total de  5 statuete, printre care și cea pentru cea mai bună actriță într-un rol principal dramatic, Elisabeth Moss. The Handmaid’s Tale a mai obținut și premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial dramă, prin Ann Dowd, precum și premii pentru cea mai bună regie și respectiv scenariu al unei drame (Reed Morano).

Pentru prestația din This Is Us, Sterling K. Brown a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramă. Anul trecut, starul american a primit distincția pentru cel mai bun actor în rol secundar în American Crime Story, un miniserial despre procesul controversat al lui O.J. Simpson.

Veep a obținut premiul Emmy pentru cel mai bun serial de comedie. Protagonista Julia Louis-Dreyfus este laureata premiului pentru cea mai bună actriță în rol principal într-un serial de comedie. Donald Glover a obținut premiul Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal într-un sitcom, precum și Emmy-ul pentru cea mai bună regie a unui sitcom.

Saturday Night Live a luat premiul pentru cel mai bun serial cu sketch-uri de varietăți, iar actorii Alec Baldwin și Kate McKinnon au fost recompensați pentru modul în care i-au imitat pe Donald Trump și Hillary Clinton.

Ajunsă la a 69-a ediție, gala Emmy a fost găzduită de actorul de comedie Stephen Colbert.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS