Confidenţialitate

Gafele miniștrilor din timpul prezentării pachetului economic. Boloș: „Vedeți câte se pot cumpăra cu 170 de lei?” | VIDEO

Luni, 11 aprilie 2022, miniștrii României au prezentat programul economic și social denumit „Sprijin pentru România”. Unul dintre jurnaliști i-a întrebat dacă știu care sunt prețurile alimentelor de bază și cât costă un plin de motorină sau de benzină, însă fiecare dintre ei s-au întrecut în răspunsuri care nu corespund cu realitatea. Întrebarea a pornit de la voucherul de 50 de euro acordat la 2 luni, o sumă prea mică pentru prețurile din magazine.

Jurnalist: Ați fost la cumpărături în ultima perioadă: Știți cât costă un litru de ulei, un kilogram de zahăr. Ce puteți cumpăra cu 50 de euro?

Nicolae Ciucă: „În ultima perioadă nu am fost la cumpărături, dar știu care sunt prețurile. Este adevărat că un voucher de 50 de euro la 2 luni de zile nu pare o sumă foarte mare, dar este destinat românilor vulnerabili și se adaugă celorlalte măsuri care sunt deja în derulare”.

Jurnalist: Cât costă un litru de ulei?

Nicolae Ciucă: „Prețul litrului de ulei a fluctuat de la 9 la 12 lei. Am văzut litrul de ulei și cu 16 lei. Despre pâine am discutat chiar cu cei care răspund de domeniul panificației. Încă se păstrează prețul pâinii la 2 lei”.

Jurnalist: Domnule Câciu, cât costă un plin de benzină sau motorină?

Adrian Câciu: „Am renunțat la mașina pe motorină și vreau să-mi iau pe benzină”.

Jurnalist: Păi și cu ce mergeți?

Adrian Câciu: „Un plin de motorină este undeva la 350 de lei. De aceea trebuie să și sprijinim cetățenii și transporturile”.

Nicolae Ciucă: „Un plin de benzină este undeva la 4000 de lei… Pardon, 400 de lei”.

Jurnalist: Domnule Boloș, dumneavoastră ce cumpărați?

Ioan-Marcel Boloș: „Pot să vă răspund. De exemplu, de 170 de lei per persoană în pachetele de alimente pe care azi le oferim în programul pentru persoanele defavorizate avem patru litri de ulei, două kilograme de zahăr, avem 2,4 kilograme de carne de porc și vacă, avem un kilogram de pateu. Deci vedeți câte se pot cumpăra de 170 de lei pe care azi îi oferim persoanelor defavorizate”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ciucă și Câciu explică de ce amânarea plății ratelor nu se află în pachetul de măsuri economice și sociale „Sprijin pentru România”