„Gadjo Dildo” – poveștile a trei femei de etnie romă, la Teatrul LUNI / Stela, o fostă „smardoaică”, încearcă să aibă o relaţie lesby – VIDEO

În seara de 9 martie, de la 19.30, la Teatrul LUNI de la Green Hours, trei actrițe înving stereotipurile despre femeile de etnie romă într-un spectacol ce poartă numele „Gadjo Dildo” (inspirat de filmul „Gadjo Dilo”, co-producție România-Franța, din 1997, cu Rona Hartner protagonistă). Amănunte – la ora 16.50, în rubrica „Sus cortina!”, la Europa FM.

Elena Duminică, Mihaela Drăgan și Zita Moldovan (Trupa GIUVLIPEN) vor interpreta trei personaje, fiecare cu o poveste de viață interesantă.


„Trei femei rome sunt angajate la Gypsy Experience, un număr de cabaret cu tematică exotică.”


O vom cunoaște pe Vanessa, o cântăreaţă celebră, ce recunoaşte în faţa tuturor că este romă dar cariera sa are de suferit. Autorii spectacolului vor să facă o paralelă cu artistul Connect-R dar vor să propună următoarea dezbatere: dacă în locul lui Connect-R s-ar fi aflat o femeie romă, ar mai fi avut succes?

Al doilea personaj este Stela, o fostă „smardoaică” – cum este prezentată de echipa din distribuție. O bătăușă din fire, Stela decide, după un mare eşec în dragoste, să aibă o nouă relaţie cu o femeie, ceea ce nu este foarte uşor pentru că nimeni nu crede că o femeie romă poate fi lesbiană.

A treia poveste este cea a Sidoniei. Ea încearcă din copilărie să uite că este romă dar este pusă într-o situaţie fără ieşire când se îndrăgosteşte de un bărbat din aceeași etnie.

Actrița Mihaela Drăgan – la „Sus cortina!”:

Mihaela Dragan (foto: Mihaela Drăgan)

„Gadjo Dildo” a avut până acum cinci reprezentații. De fiecare dată, sala de spectacole a fost plină. Următoarea întâlnire cu publicul are loc în această seară ( 9 martie 2016, ora 19.30). Apoi, spectacolul se mai joacă la Teatrul LUNI pe 8 aprilie, de Ziua Internațională a Romilor. Într-un interviu acordat Europa FM, actrița Mihalea Drăgan prezintă cele trei personaje și explică de ce poveștile lor au fost incluse într-o reprezentație despre femeile de etnie romă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Spectacolul ia o întorsătură neaşteptată în această seară, când clişeele despre femeile rome sunt dezvăluite, analizate şi ridiculizate.”


 

gadjo-dildo-724x1024

„Gadjo Dildo”

Durata spectacol: 1h

Actriţe: Elena Duminică, Mihaela Drăgan, Zita Moldovan
Coregrafie: Paul Dunca
Muzică: Ion din Dorobanţi
Costume: Diana Bobina
Afis: Alexandra Horghidan
Regie: Mihai Lukacs

Gadjo 2 Gadjo 3

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS