Gadgeturile viitorului, prezentate la CES 2019 – GALERIE VIDEO

Julia Nagy face o trecere în revistă a gadgeturilor care au atras atenția publicului la CES 2019. Consumer Electronics Show (CES) este locul în care companiile se întrec în a-și prezenta inovațiile și tehnologiile care urmeză să modeleze obiceiurile de consum în perioada următoare.

Roboți din ce în ce mai deștepți, o mașină care pășește și televizor care se rulează au fost doar câteva din vedetele târgului.

Conceptul de mașină Elevate, care poate „păși” la propriu pe teren accidentat promite intervenții salvatoare în caz de dezastre. Breadbot este un robot care frământă, formează, coace și vinde pâine iar un alt robot te învață să joci ping pong analizându-ți mișcările și spunându-ți cum ar trebui să îți imbunătățești jocul.

Revenind la mașina automatizată de fabricare a pâinii, aceasta poate să pregătească 10 pâini pe oră. Complet automat. De la preparare și apoi la vânzare.

Bot Care este un asistent medical robotizat care dispune de un senzor amprentă integrat ce poate fi folosit pentru a citi semnele vitale ale pacienţilor iar Bot Air evaluează calitatea aerului, în casă.

Tehnologia a ajuns și pe piața cosmetică. La CES 2019 au fost prezentați asistenți electronici care evaluează gradul de îmbătrânire al pielii, urmăresc pH-ul sau crează măști personalizate.

Oricât de ciudat pare, a fost prezentat și Dfree – un dispozitiv care utilizează ultrasunete pentru a monitoriza activitatea vezicii urinare, comunicând unui dispozitiv inteligent atașat că este timpul să mergi la toaletă.

Televizor 4K OLED de înaltă rezoluţie ce poate fi rulat ca o coală de hârtie a deveit realitate. Conceptul de televizor rulabil a fost prezentat la târgul precedent dar acum există varianta îmbunătățțită.

La CES 2019 a fost prezentat și primul telefon pliabil care va fi lansat pe piata internatională Royole FlexPai.

Un telefon pliabil a fost lansat in China în urmă cu doar câteva luni, dar acel dispozitiv nu părea pregătit să reziste unei utilizări îndelungate.

Noutăți pe piața telefoanelor vom vedea însă la târgul de la Barcelona ce va avea loc la finele lunii februarie.

Printre gadgeturi și mașini, la CES 2019 a fost prezentat și taxiul zburător, un proiect dezvoltat de firma firma Fort Bell, din Texas, un partener Uber. Modelul Nexus VTOL are aproape trei tone și permite rotirea la 90 de grade a elicelor în așa fel încât vehiculul să poată zbura ca un avion. Aterizarea se face la fel de ușor, utilizând sistemul rotativ. Fort Bell se așteaptă să înceapă testarea aeronavei până în anul 2023 și să înceapă operațiunile comerciale la scurt timp după aceea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS