Gadgeturi interesante de la CES 2016 – GALERIE FOTO

Consumer Technology Association 2016 (CES) este unul dintre cele mai așteptate evenimente de tehnologie din lume. Târgul, organizat în perioada 6-9 ianuarie în Las Vegas, reunește cele mai noi și interesante gadgeturi realizate  de companii celebre, dar și de inventatori debutanți.

Drona care poate transporta oameni

Compania chineză producătoare de drone Ehang a prezentat o dronă electrică ce poate fi alimentată complet în două ore și poate transporta până la 100 kg. Cu o autonomie de 23 de minute pentru zbor la mică altitudine, dispune și de un echipament menit să garanteze siguranța pasagerului în condiții de vreme nefavorabilă.

drona Ehang

Display-ul ce poate fi rulat

Compania LG a prezentat un display OLED de 18 inch, subțire de doar un milimetru ce poate de rulat, chiar și în timp ce redă video-uri. În prezent, doar display-rile de 18 inch pot fi rulate, dar LG preconizează un viitor în care orice display, indiferent de dimensiune, va putea fi rulat pentru o mai ușoară transportare.

LG dispaly rulat

Scaner-ul de mâncare SCiO 

SCiO oferă informații nutritive despre orice produs care urmează să fie consumat. Gadget-ul este prevăzut cu un sistem Bluetooth ce se conectează la smartphone și scanează imediat componența chimică a oricărui produs organic. SCiO va ajunge pe piața mondială în acest an.

scannerul scio

Robotul pentru divertisment

Pepper este un robot cu roţi, cu figură umană, înalt de 1 metru și 20 de centimetri care poate interacţiona cu oamenii. Robotul poartă dialoguri simple cu oamenii, ştie să se prezinte şi dansează la cerere. „În momentul de faţă, dacă îl vrei pe Pepper, îl vrei ca să te distrezi”, a spus Rodolphe Gelin, reprezentantul companiei japoneze Aldebaran care a fabricat robotul.

pepper

Ceasul deșteptător cu arome

Sensorwake este un device care te trezeşte cu mirosuri la alegere, precum ciocolată sau cafea. Are forma unui ceas deşteptător, iar aromele sunt declanşate de cartuşele încărcate de cu seară. În cazul în care personele nu se trezesc datorită aromei, ceasul declanşează şi o alarmă sonoră.

sensorwake ceas despteptator

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS