Gadget news: Unele funcții ale Apple Watch nu sunt compatibile cu cei care au tatuaje pe mâini

Unele funcţii ale ceasului inteligent nu merg şi se pare că de vină ar fi cernelurile speciale folosite la tatuaje, care blochează sau derutează unii senzori.

Un client american a încercat să folosească Apple Watch ca să-şi monitorizeze repriza de jogging, însă a fost imposibil pentru că numărătoarea se tot bloca.

Şi-a mutat ceasul pe cealaltă mână, netatuată, iar ceasul a mers perfect. A anunţat problema echipei de suport tehnic de la Apple, dar nu s-a găsit încă o soluţie.

Un utilizator Reddit spune ca mecanismul de blocare a ceasului, care ar trebui sa se dezactiveze atunci când ceasul detectează că este purtat, nu funcţionează pe pielea tatuată.

„Mâna mea nu este tatuată şi ceasul rămâne deblocat. Imediat ce îl pun pe o zonă care este tatuată cu cerneală neagră, se blochează automat”, spune acesta.

Reporterul Reuters, care are un tatuaj negru pe mâna sa stângă, a observat şi el că ceasul se blochează automat pe pielea tatuată şi nu emite semnale de alarmă la primirea unui mesaj.

Măsurarea bătăilor inimii dă rezultate diferite când ceasul este pus pe piele tatuată sau netatuată.

Pe pagina de suport a companiei se afirmă că tatuajele pot interfera cu măsurarea ritmului cardiac, dar nu sunt menţionate interferenţe cu alte funcţii.