Gadget news: Un adolescent a inventat un dispozitiv care încarcă telefonul mobil în timp ce mergi cu bicicleta

Un adolescent de 16 ani, care locuieşte în România, a inventat un încărcător pentru telefoanele mobile care costă o nimica toată, e simplu de făcut de oricine acasă şi e şi foarte ingenios.

Thomas a inventat un dispozitiv care încarcă telefonul mobil în timp ce merge cu bicicleta.

Materialele dispozitivului, care se ataşează de ghidon, costă cam cinci dolari.

E vorba de un ventilator recuperat de la un cooler de calculator, câţiva tranzistori şi diode, o baterie de la un telefon vechi, puţină sârmă şi nişte izolirband.

Principiul, v-aţi dat seama, este extrem de simplu: ventilatorul de calculator se învârte când Thomas merge cu bicicleta şi, astfel, să naştere unui curent alternativ care este transformat în curent continuu cu câteva componente electronice şi acesta încarcă un acumulator. Acesta devine sursă externă pentru telefonul mobil.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Thomas a postat on-line toţi paşii necesari pentru realizarea dispozitivului – 9 paşi – cu poze la fiecare etapă. Foarte deştept. (http://www.instructables.com/id/5-Bicycle-Cell-Phone-Charger-Wind-Turbine-with-bui/)

Gadgetul acesta ar putea da idei unor industrii mari. Cum ar fi, de exemplu, ca maşinile să fie prevăzute, în viitor, cu mici turbine care încarcă bateria sau alimentează diferiţi consumatori, scăzând, astfel, consumul?