Gabriela Firea va prezenta în octombrie îmbunătățirile la proiectul care introduce viniete în București

Primarul general, Gabriela Firea, a susținut că proiectul privind vinieta va suferi modificări „și va fi îmbunătățit”, pentru că există și situații în care mai mulți bucureșteni nu-și pot înmatricula mașinile în Capitală.

„Pe 1 octombrie se finalizează dezbaterea publică legală şi voi veni în faţa Consiliului General, în şedinţa din octombrie, cu acest proiect îmbunătăţit, în care voi ţine cont de tot ceea ce mi-au transmis cetăţenii şi de tot ce dumneavoastră ne transmiteţi către cabinetul primarului general”, a declarat Gabriela Firea – în timpul ședinței Consiliului General.

Primarul General a precizat că a ținut cont de observațiile făcute pe site-ul primăriei cu privire la acest proiect și spune că sunt și câteva situații de înțeles, care trebuie să se regăsească sub forma unor excepții, notează Mediafax.

„Cele mai multe observaţii sunt legate de imposibilitatea, dacă rămâne proiectul aşa cum a fost prezentat, de a mai avea de la 1 ianuarie un autoturism înmatriculat într-un alt judeţ care se deplasează în Municipiul Bucureşti fără a plăti vinieta. Am ţinut cont de observaţiile care relevă faptul că sunt şi situaţii de înţeles, situaţii speciale, ce ar trebui să fie regăsite sub forma unor excepţii. De exemplu, cetăţenii care, deşi au domiciliul în Bucureşti, nu pot înmatricula maşina în Bucureşti, deoarece au preluat un leasing de la o societate înregistrată pe raza altui judeţ şi care garantează că la finalizarea leasingului îşi vor înmatricula autoturismul în Bucureşti, a mai declarat Gabriela Firea.

Primarul general Gabriela Firea a anunțat la mijlocul lunii august – introducerea în dezbatere publică a unui proiect care prevede achiziţionarea unei viniete pentru toate autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS