Gabriela Firea: “Spunem adio administrațiilor și regiilor și constituim societăți pe acțiuni “

Primarul general al Bucureștiul, Gabriela Firea, explică de ce e nevoie de înființarea unor societăți care să se ocupe de principalele probleme ale capitalei, între care consolidarea clădirilor, promovarea orașului, iluminatul public și plombarea străzilor.

Toate aceste firme – care vor fi pe acțiuni și vor aparține sută la sută municipalității – vor duce la servicii mai ieftine și la o calitate mai bună pentru locuitorii Bucureștiului, susține Gabriela Firea.

Pentru cetățeni, beneficiul va fi evident și imediat și va consta într-o reducere a tarifelor la utilități, ridicarea calității acestor servicii, crearea  de noi locuri de muncă. Nu se instituie nici un monopol. Înlocuim un mod de administrare deficitar, neprofesionist, birocratic și corupt al capitalei, cu un model suplu, european, profesionist. Spunem adio administrațiilor și regiilor și constituim societăți pe acțiuni. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul general a dat și câteva exemple. De pildă, în ceea ce privește administrarea străzilor, Gabriela Firea consideră că în prezent lucrurile nu merg așa cum ar trebui:

Sunt gropi peste tot, adevărate capcane pentru șoferi , piedici pentru pietoni. Nu cred că este normal să mergem mai departe cu o administrație care nu s-a dovedit eficientă. De câte ori chem conducerea administrației străzilor și întreb de ce nu avem și noi străzi ca în Occident, ni se spune că … nu mai avem contract de doi ani de zile, că am făcut o licitație care a durat 2 ani, apoi a fost contestată alți doi ani de zile … și suntem cu gropile în asflat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nici promovarea Bucureștiului nu se face cum ar trebui, afirmă edilul-șef, care visează cA Bucureștiul să devină o destinație căutată de turiști:

S-a vorbit foarte mult că toate capitalele lumii investesc în promovarea turismului. Noi avem 2-3 oameni care se ocupă de acest lucru . Îmi doresc să transformăm capitala într-un loc preferat pentru destinațiile de weekend. Capitala va avea astfel fonduri pe care să le poată investi. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Activitatea acestor firme va fi controlată anual de Curtea de Conturi.

Proiectele privind înființarea societăților sunt supuse la vot în ședința Consiliului General care se desfășoară la această oră.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS