Confidenţialitate

Gabriela Firea: ”Serviciile publice nu sunt un moft, nu poţi să renunţi la ele, sunt cele mai multe dintre ele infrastructura critică”

“Suntem acum în faza în care încercăm să convingem autorităţile (…) că acest buget aşa cum e el creionat pe site-ul Ministerului de Finanţe e o pagină neagră din istoria Capitalei României, că niciodată un guvern nu a tăiat cu 25% din facturile pe care trebuie să le achite Primăria Capitalei la toate serviciile publice. (…)

Suntem la nivelul de a convinge autorităţile că este o mare greşeală, pornită dintr-o decizie politică diabolică şi care trebuie să rămână doar la nivel de decizie politică, dar la nivel de executiv ea să nu fie pusă în aplicare, pentru că, până la urmă, atât funcţionarii publici, cât şi demnitarii care girează prin semnăturile lor acest proiect de buget care duce la falimentul Capitalei vor putea să răspundă, pentru că noi ne vom adresa tuturor instanţelor.

Nu vreau să dezvălui acum punctul de vedere pe care l-am primit de la Direcţia juridică şi toate instituţiile şi toate căile de atac, pentru că totuşi nu trebuie să le uşurăm munca. (…) Eu vă spun doar că ne vom apăra”, a spus Gabriela Firea, marți, într-o declaraţie de presă.

În opinia primarului general, până la urmă va înţelege toată lumea că e cu adevărat “un măr otrăvit să spui că bucureştenii vor avea o viaţă mai bună” pentru că cresc veniturile de la sectoare între 20 şi 40%, diminuând cu un procentaj atât de mare tot ce înseamnă venituri din care să se poată face cheltuieli necesare bucureştenilor.

“Potrivit legislaţiei în vigoare, taxele pe proprietate, taxele locale încasate pe raza municipiului Bucureşti de la cetăţeni pentru case, terenuri, maşini, merg la veniturile sectoarelor; atunci vom solicita şi noi, dacă rămâne bugetul în această formă, să se modifice legea şi toate aceste venituri din taxele locale să vină într-un procent semnificativ la Primăria Generală a Capitalei, care să acopere factura serviciilor publice.

Serviciile publice nu sunt un moft, nu poţi să renunţi la ele, sunt cele mai multe dintre ele infrastructura critică, oamenii trebuie să aibă apă la robinet cu sau fără scandaluri provocate, oamenii trebuie să aibă canalizare, autobuze, tramvaie, termoficare şi aşa mai departe”, a adăugat Gabriela Firea.