Gabriela Firea, ovaționată la redeschiderea școlii ”Eugen Barbu” din București

Clopoțelul a sunat din nou, astăzi, în toate școlile din România. Și în acest an, politicienii, primari sau parlamentari, și-au ales câte o școală unde să țină un discurs despre cât de importantă este educația în viața unui copil.

Mulți dintre politicieni și-au ales cu atenție școlile în care să se facă remarcați. S-a întâmplat și în București, unde primarul General, Gabriela Firea, a mers la o unitate redeschisă după 10 ani de lucrări.

E vorba de școala ”Eugen Barbu”, din sectorul 1 al Capitalei. Toate oficialitățile locale prezente la eveniment au ovaționat-o pe Gabriela Firea, pentru că, spun acestea, școala s-a redeschis datorită domniei sale.

La ceremonia de redeschidere au fost prezenți și 7 preoți care au ținut o slujbă de binecuvântare.

Școala Generală ”Eugen Barbu” a intrat în renovare în 2006 și, deși termenul de finalizare era 2012. Pentru că lucrările nu au fost terminate nici în 2012, fostul primar Sorin Oprescu dădea asigurări atunci că unitatea va fi gata în 2014. Elevii au revenit însă în clădire abia astăzi.

 

Așadar, la școală nouă, politicieni noi. Pe lângă primarul Gabriela Firea, a fost prezent și primarul sectorului 1 Dan Tudorache, ales și el în iunie 2016.

”Suntem din nou acasă, după 10 ani. Acest fapt a fost posibil grație implicării decisive a doamnei primar general al municipiului București, doamna Gabriela Firea”, a spus directoarea școlii.

La rândul său, Gabriela Firea a criticat vechea administrație pentru că a permis ca renovarea unei școli să dureze 10 ani.  În fața elevilor și părinților, primarul Gabriela Firea a spus că preferă să plece din fruntea  primăriei în cazul în care o astfel de situație se va repeta.

”Prefer să plec, decât să patronez o astfel de situație în care o școală e reabilitată, iar acel șantier în loc să dureze un an, a durat 10 ani de zile”, a spus Gabriela Firea.

Ovații pentru primarul General au venit și de la reprezentanții inspectoratului școlar al Capitalei.

”Nu vreau să închei înainte de a-i mulțumi și eu, și din partea mea și din partea inspectorului școlar general Ion Lixandru, doamnei primar General al Capitalei, doamnei Gabriela Firea, pentru că ne-a demonstrat în aceste puține luni, de când este la conducerea primăriei că are o aplecare și o dăruire pentru învățământul bucureștean și îi mulțumim cu atât mai mult pentru puterea de a reuși într-un timp atât de scurt, ceea ce alții nu au reușit în 10 ani să reveniți voi acasă.”, a declarat Inspectorul Școlar General Adjunct al Capitalei, Liliana Toderiuc.

Un mesaj similar a venit și de la primarul sectorului 1 Dan Tudorache.

”Problema acestei școli…cu siguranță, dacă o aveam atunci primar pe doamna Firea nu am fi ajuns ca după 10 ani să fie o problemă nerezolvată. Doar două luni i-au trebuit doamnei primar să rezolve situația”, a spus Dan Tudorache.

În cele din urmă, pe sunet de clopoțel, elevii școlii Eugen Barbu au intrat la clase însoțiți de învățătoare și profesori.

În București, 500 de școli nu au avize și autorizații de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și autorizație sanitară.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS