Gabriela Firea: Nu se pune problema sistării apei calde în București, ar fi faptă penală

Primarul Capitalei anunță că nu se pune problema opririi apei calde în București.

Ca urmare a anunțului făcut de Romgaz, Gabriela Firea precizează că până la finalul anului primăria va acorda 42 de milioane de euro către RADET o parte din bani urmând să ajungă la Romgaz.

“Îi asigur pe bucureșteni că nu se pune problema opririi apei calde. Ar fi o faptă penală. Având în vedere că Romgaz este în proprietatea statului în procent de 70%, iar ELCEN este în proprietatea statului în procent de 90%, statul român taie gazul statului român, pedepsindu-i pe români. Aceasta este concluzia, pentru că cele doua entități Romgaz și ELCEN sunt în subordinea Guvernului României, au în consiliul de administrație reprezentanți ai Guvernului României și unul dintre consiliile de administrație, cel al Romgaz, a decis să taie gazele către ELCEN, doar pentru că acesta a intrat în insolvență, procedura necesară în actuala situație economică“, a precizat Gabriela Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Municipalitatea anunță că până la finalul anului va plăti 42 de milioane de euro către RADET astfel încât regia să poată face plăți către Electrocentrale iar Elcen către Romgaz, Distrigaz si Transgaz, precizând că problema este acum de competența Guvernului.

Datoria actuală a ELCEN către Romgaz este de 319 milioane lei.

Romgaz a anunțat că va opri, începând de marți, livrările de gaze naturale către ELCEN din cauza cererii de intrare în insolvență înaintată de societate, fără a anunța în prealabil furnizorul de gaze, neîndeplinindu-se formalitățile prevăzute în contracte.

La sediul Ministerului Energiei are loc, marți dimineața, o întâlnire cu reprezentanții companiilor implicate și ai ministerului Energiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS