Gabriela Firea: Liviu Dragnea, cel mai potrivit pentru funcția de premier

Liviu Dragnea ar putea fi propunerea PSD pentru premier, după alegerile parlamentare din decembrie 2016.

Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea consideră că actualul președinte al PSD ar fi cel mai potrivit să ocupe acest post după alegeri.

Afirmațiile vin înaintea ședinței comitetului executiv național al PSD. Social-democrații se întâlnesc astăzi la Murighiol, în Delta Dunării, pentru a discuta despre campania electorală.

”Din punctul meu de vedere, românii au văzut că noi suntem oameni serioşi, că noi facem lucruri serioase, stabile şi bune. Iar cel mai potrivit om pentru a prelua această poziţie importantă, de prim-ministru, este preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea. Este punctul meu de vedere, nu am avut încă o dezbatere într-un for superior al partidului pe acest subiect, dar cred că îmi pot permite să am şi eu o opinie”, a spus Gabriela Firea.

La reuniunea liderilor PSD din Delta Dunării s-ar putea discuta și despre o derogare de la codul de etică în cazul lui Victor Ponta. Fostul premier nevoie de această derogare pentru a putea candida la parlamentare, având în vedere că este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influenței și spălare de bani.

Ar fi primit peste 200 de mii de euro de la Sebastian Ghiță care dorea să candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD. În schimbul acestui favor, Sebastian Ghiță ar fi organizat o întâlnire a lui Victor Ponta cu fostul premier britanic, Tony Blair, ceea ce i-a adus capital de imagine – spun procurorii.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS