Gabriela Firea le recomandă proprietarilor clădirilor cu risc seismic să accepte locuințele puse la dispoziție de autorități

 

După cutremurul cu magnitudinea de 5,3 produs îna ceastă dimineață, primarul Capitalei face apel la proprietarii clădirilor cu risc seismic să accepte locuințele puse la dispoziție de autorități.

De cealaltă parte, reprezentanții Institutului pentru Fizica Pământului au declarat că seismul a avut o magnitudine moderată  și s-a produs la mare adâncime.

 

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Capitalei, în București cutremurul nu a provocat pagube. Mai multe echipe ale Poliției au verificat Centrul Vechi, acolo unde se găsesc cele mai multe clădiri degradate.

 

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a făcut apel la proprietarii clădirilor încadrate cu risc seismic ridicat, să accepte locuințele provizorii puse la dispoziție de autorități. Edilul a amintit ca legea nu permite autorităților să evacueze aceste imobile, deși ele reprezintă  un pericol pentru locatari.

 

Reprezentanții Insitutului Național pentru Fizica Pamântului au declarat că seismul cu magnitudinea de 5,3 este unul moderat. Cutremurul s-a produs la mai bine de 91 de kilometri adâncime și a fost resimțit  la Chișinău, Cernăuți și Burgas. Seismul a fost urmat de o singură replică de 2,7 grade pe scara Richter.

Mai mult, specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să-și păstreze calmul in cazul unui cutremur și să nu părăsească apartamentele, ci să se adăpostească sub tocul unei uși, sau sub o grindă. Totodată, pentru a limita pagubele, este recomandat să verificați, preventiv, dacă mobila este bine ancorată in perete.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS