Confidenţialitate

Gabriela Firea lansează un concurs de înfrumusețare a Bucureștiului

Bucureștenii vor putea beneficia de reduceri de taxe sau de premii în bani dacă își înfrumusețează balcoanele, fațadele blocurilor sau curțile caselor.
Primarul-general Gabriela Firea promite că va schimba fața Capitalei cu ajutorul cetățenilor. În debutul ședinței Consiliului General de astăzi, edilul-șef a anunțat că dă startul unui concurs.

“Acest concurs se va referi la cea mai frumoasă fațadă, cea mai frumoasă curte, cel mai frumos balcon din București, cea mai frumoasă fereastră. Cetățenii pot să amenajeze curtea, spațiul verde din fața blocului sau a casei, din fața biroului unde lucrează. Noi am dat și un exemplu: am înfrumusețat fațada primăriei capitalei cu jardiniere cu mușcate și alte flori decorative” – a spus Gabriela Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriela Firea spune că s-a inspirat din deplasările pe care le-a făcut în multe capitale europene. Primarul-general al Capitalei promite că și autoritățile vor pune umărul la acest demers.

“Asta nu înseamnă că noi nu mai facem nimic, că nu ne mai ocupăm de înfrumusețarea parcurilor, aliniamentelor și a altor spații verzi. Dar nu e suficient. Cred că printr-un efort comun și printr-un stimulent pe care îl vor primi cetățenii  din partea Primăriei, se vor ocupa cu mai multă atenție de propriile fațade, clădiri, balcoane și așa mai departe. Voi propune și un proiect de hotărâre care va oferi și stimulente financiare. Concret – reducere de taxe și impozite locale pentru cei care participă la efortul de înfrumusețare și ecologizare a capitalei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto – Parcul Carol, Bucuresti