Gabriela Firea intervine în conflictul dintre ELCEN și RADET

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, spune că a cerut ELCEN să închidă pe rând CET-urile (centralele termice) pentru revizie, astfel încât locuitorii din Colentina și Pantelimon din București să nu rămână cu săptămânile fără apă caldă.
Ea spune că se va întâlni din nou, astăzi, cu reprezentanții ELCEN, după ce a aflat că societatea care produce energie electrică şi termică în București a închis două centrale odată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bucureştenii din Colentina şi Pantelimon nu au apă caldă de noaptea trecută.
Compania ELCEN și RADET se acuză reciproc de această situație. Pe o parte, reprezentanții ELCEN spun că de vină este RADETUL care a oprit voluntar 75 de puncte termice din sectorul 2, deși în sistem nu există o avarie.
,,Oprirea celor 75 de puncte termice ale RADET București din sectorul 2 al Capitalei a fost una voluntară, fără să existe o avarie în sistem care să determine acest lucru. Așa cum ELCEN a mai anunțat și subliniat, în nenumărate rânduri, avem capacitatea să asigurăm orice comandă a RADET, în parametrii comandați de regie (temperatură, debit și presiune, precizeaz[ compania ]ntr-un comunicat.
De cealaltă parte, conducerea RADET spune că apa caldă nu a mai ajuns la oameni din cauza reviziilor dispuse la CET-uri de ELCEN.
Între Elcen și RADET, compania care transportă energia produsă de ELCEN, există un vechi conflict.
ELCEN a pus poprire pe conturile RADET, din cauza datoriilor de 3,5 miliarde de lei, pentru agentul termic livrat şi neplătit de regie.
În timp ce ELCEN aparține de Ministerul Economiei, RADET se află în subordinea Primăriei Generale.
Fostul primar general, Sorin Oprescu, nu a reușit să convingă Guvernul să transfere ELCEN către Primăria Capitalei, în ciuda promisiunilor.
Gabriela Firea spune că cele două societăți trebuie unite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS