Confidenţialitate

Firea îl acuză pe Dragnea că le-ar fi cerut miniștrilor să nu o ajute în proiectele Capitalei

Războiul dintre primarul capitalei Gabriela Firea și liderul PSD Liviu Dragnea continuă.

Edilul Bucureștiului a venit cu noi atacuri și precizări după ședința conducerii partidului din acest weekend, în care a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan – după intervenția jandarmilor din 10 august.

Într-un interviu la postul România TV, Gabriela Firea a declarat că a fost sunată şi a primit mesaje de susţinere de la mai mulţi colegi.

În plus, mai spune Gabriela Firea, discuţia cu comisarul european Corina Creţu, despre îngrijorările membrilor Comisiei Europene privind situaţia din România, a avut loc după ce liderul PSD Liviu Dragnea nu i-a răspuns acesteia la telefon, pe timpul verii.

Primarul general a mai spus la România TV că foşti miniştri i-au mărturisit că, în cadrul unor şedinţe, după plecarea ei, Liviu Dragnea, le-ar fi cerut acestora să nu o ajute în proiecte precum transferul Centurii Capitalei în administrarea primăriei sau transferul Elcen la RADET.

“Am fost blocată din prima zi cu marile proiecte. S-a spus: ‘Să facă Gabriela Firea proiecte mici, la nivel de primărie, cu bugetul Primăriei, să nu crească prea mult în sondaje, să nu aibă pretenţia să preia partidul, să nu aibă pretenţia să candideze la prezidenţiale.’ Sunt miniştri care au venit şi mi-au spus, după ce nu au mai ocupat acea funcţie, că în şedinţe se spunea: ‘Trebuie să fie ajutat primarul general, pentru că am promis cu toţii să facem lucruri bune în Bucureşti’ şi pe urmă, după ce eu plecam, domnul Dragnea le spunea să nu mă ajute, nici să se transfere Centura ocolitoare a Capitalei de la Ministerul Transporturilor la Primărie – şi nu s-a transferat nici în ziua de azi şi nu este o prioritate pentru nimeni, iar noi nu reuşim să răzbim în această problemă acută a traficului şi sunt lăsată intenţionat să mă zbat de una singură – nici transferul Elcen la Radet”, a spus Firea, pentru România Tv.

Gabriela Firea a vorbit și despre scandalul de pe Arena Națională.

“Vă aduceţi aminte episodul Arena Naţională – Simona Halep? Vă aduceţi aminte că a doua zi a apărut pe facebook un colaj în care se spunea că de fapt nu eu am fost huiduită, ci Simona Halep? Acel colaj, eu consider, că a fost transmis intenţionat – cu aprobarea domnului Dragnea, cel puţin aşa mi-au spus oameni din partid – în mediul online, pentru ca eu să am şi mai mult de suferit după ce se întâmplase pe Arenă, în continuare scandalul să fie înteţit. S-a pus, practic, gaz pe foc, pentru că îi minţim pe faţă pe oameni, distorsionând adevărul şi comunicând că nu eu am fost huiduită de cei 300 de ‘#rezist’ din 20.000 de oameni prezenţi pe Arenă, ci Simona Halep. Păi cum să spunem o astfel de minciună? Păi noi cu asta ne ocupăm? Cu distorsionarea adevărului? S-a făcut totul pentru ca acel scandal, care i-a convenit domnului Dragnea, pentru că eram eu în mijloc şi mă afecta pe mine ca şi credibilitate, să se perpetueze şi eu să fiu pusă pur şi simplu într-o situaţie cât se poate de negativă în imaginea românilor”, a declarat Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriela Firea a reafirmat că nu vrea un mandat la Cotroceni, dar că va lupta în continuare pentru bucureșteni.

După ce Gabriela Firea a intrat în război cu ministrul de Interne Carmen Dan și cu șeful PSD, Liviu Dragnea, social-democrații au anunțat că vor fi organizate alegeri pentru funcția de președinte în 11 organizații județene, care au acum șefi interimari.

Printre acestea – și organizația PSD București, condusă de primarul Capitalei, Gabriela Firea.