Confidenţialitate

Gabriela Firea, despre evenimentul dedicat Simonei Halep: Este clar că am greşit!

Primarul general admite că evenimentul organizat, la 11 iunie, în onoarea Simonei Halep pe Arena Naţională, deşi organizat cu cele mai bune intenţii, nu a reprezentat cel mai bun prilej pentru oferirea cheii oraşului şi a diplomei de excelenţă jucătoarei de tenis care a câştigat titlul la Roland Garros în acest an.

Gabriela Firea a fost atunci huiduită la scenă deschisă de cei prezenți în tribune.

“M-am tot gândit zilele acestea, am reflectat dacă a fost sau nu bine, dacă am procedat corect şi am ajuns la o concluzie la care sper să ajungă cât mai multă lume: bunele intenţii au existat încă din prima clipă – că nu a ieşit tocmai cum am dorit, într-adevăr, acesta este marele regret. (…) Eu am avut cea mai bună intenţie, dar rezultatul nu a fost cel dorit şi este clar că am greşit atât eu, cât şi echipa, pentru că într-un climat destul de tensionat cum era cel din Bucureşti acum o săptămână şi după mitingul PSD, era clar că nu era cel mai potrivit loc şi moment să înmânez cheia oraşului şi diploma de excelenţă, după ce îi conferisem deja titlul de cetăţean de onoare Simonei Halep în februarie”, a precizat ea pentru RFI.

Primarul general a precizat că prin organizarea evenimentului a dorit să urmeze un model folosit şi în alte state europene sau din America, notează Agerpres.

“Toată dimineaţa de lunea trecută am fost criticată că nu mă organizez mai repede şi mai bine pentru a organiza ceva deosebit pentru Simona şi m-am gândit că voi fi acuzată de aroganţă dacă nu merg acolo să înmânez şi să plec – pentru că asta a fost şi ideea – să înmânez cheia, să mă retrag şi să urmeze tot show-ul pe care l-am pregătit. Nu a existat nicio secundă intenţia de a rămâne eu în continuare la evenimentul Simonei Halep. (…) Acum, la rece privind, putem să spunem orice, iar eu pot să spun că m-aş fi bucurat să fiu mai înţeleaptă sau mai prevăzătoare şi să organizăm o ceremonie, să spunem, mai restrânsă, în cadrul Primăriei, la sediu sau poate la o altă locaţie, şi la Arenă să meargă doar Simona”, a mai precizat Firea.

Ea a menţionat că a primit duminică după-amiază un telefon de la preşedintele Federaţiei de Tenis pentru a organiza un eveniment în onoarea Simonei Halep şi că echipa sportivei a agreat ideea cu Arena Naţională.

“Ne-am apucat din prima clipă cu tot entuziasmul să pregătim ceva deosebit. Dimineaţă deja eram criticată că nu mă aplec suficient asupra acestui subiect, că nu vreau să ofer o locaţie bună, extraordinară, pe care o merită, că o înghesuim undeva pe nişte scări, lucruri care nu erau adevărate. (…) Stafful Simonei Halep a agreat din prima locaţia cu Arena Naţională, ca simbolistică în domeniul sportului. Nicio secundă nu s-a pus problema, aşa cum din nefericire s-a relatat în presă, că ar fi solicitat Simona o piaţă şi eu nu am dat-o”, a spus ea.

Gabriela Firea a adăugat că îşi cere scuze faţă de Simona Halep şi de spectatorii care au venit doar pentru sportivă. Edilul a spus că nu a auzit primele huiduieli, deoarece se afla în lift cu Simona Halep, şi că dacă ar fi aflat că o parte dintre spectatori se comportă astfel, nu ar mai fi urcat pe scenă, nu din motive legate de frică sau ruşine, ci pentru că nu dorea “să lezeze pe cineva”.

“Nici pe acea scenă improvizată, să spunem, de pe gazon nu trebuia să urc doar eu cu Simona, numai că s-a întâmplat un lucru pe care nimeni nu îl cunoaşte, un detaliu. În momentul în care coboram cu Simona, cu tatăl ei, domnul Stere Halep (…) către stadion, deja crainicul de stadion anunţase că începe evenimentul organizat de Primăria Capitalei şi Federaţia de Tenis şi s-au auzit pe numele ‘Primăria Capitalei’ – o parte din galerie, cea care venise cu un banner (…), din acea zonă s-au auzit nişte ţipete, nişte huiduieli. Cei care trebuiau să intre cu noi pe scenă, probabil că – nu ştiu, au avut, aşa, un sentiment uman şi nu au mai venit după noi. Aşa am fost în situaţia să fiu doar eu. Nu trebuia să fiu doar eu cu Simona. (…) Trebuia să intre Simona în faţă şi lângă ea sau puţin lateral eu împreună cu preşedintele Federaţiei de Tenis, cu domnul Ilie Năstase, cu tatăl Simonei, cu antrenorul secund. Eram mai mulţi care trebuia să urcăm pe acea scenă, numai că, dat fiind faptul că în momentul în care s-a pronunţat numele Primăriei, din acea zonă cu banner-ul s-au auzit huiduieli, oamenii, pe bună dreptate, nu au mai înaintat către scenă”, a mai spus ea.

În ce priveşte colajul publicat pe Facebook de mai multe filiale PSD, Gabriela Firea a declarat că nu a ştiut despre iniţiativa respectivă, care a fost “o greşeală impardonabilă”. Ea a mai afirmat că niciodată nu s-a gândit că ar putea “lua din aura cuiva”, deoarece are “propria imagine”.