Gabriela Firea: Dați-ne voie să gândim bugetul cu mintea și cu inima

Primarul general al Capitalei le răspunde celor care au criticat modul în care a fost gândit proiectul de buget al Capitalei pentru 2017.

Criticile s-au referit în special la banii alocați pentru statui, dar și pentru biserici.

”Dați-ne voie să gândim bugetul Capitalei cu mintea, îndeosebi, dar și cu inima, pentru că așa este normal”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a declarat marți că suma cea mai importantă din bugetul de 5 miliarde de lei al Capitalei va fi alocată pentru spitale, dar și proiecte de infrastructură.

Potrivit edilului, suma de 1,5 miliarde de lei revine sănătății, educației și culturii.

„Trăim într-o perioadă destul de tulbure, în care se fac comparații de necomparat. Se compară bugetele alocate pentru spațiul cultural cu nevoile stringente, privind infrastructura. Vreau să vă dau doar un exemplu: anul acesta cele două muzee în administrarea Primăriei Generale, Muzeul Literaturii și Muzeul Municipiului București, au un buget de peste 8 milioane de euro. Niciodată nu au existat aceste bugete alocate pentru aceste tipuri de activități, pe care eu le consider valoroase, dar cele mai mari sume merg către sănătate, educație, infrastructură și cultură. Dați-ne voie să gândim bugetul Capitalei cu mintea, îndeosebi, dar și cu inima, pentru că așa este normal. Cel mare buget alocat, așadar, este pentru spitale – 83 de milioane de euro. De asemenea pentru proiecte de infrastructură – 80 de milioane de euro, și aici sunt incluse pasaje, extinderi, penetrații, supralărgiri”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a mai spus că nu va tăia niciun leu din fondurile alocate culturii. Totodată a spus că una dintre prioritățile sale reprezintă consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS