Confidenţialitate

Gabriela Firea cere instalarea corturilor de prim-ajutor pentru caniculă

Primarul general ales al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut Administrației Spitalelor din București să instaleze corturile de prim-ajutor pentru caniculă, în condițiile în care sfârșitul acestei săptămâni vine cu temperaturi foarte mari, de peste 35 de grade Celsius.

 

Gabriela Firea a făcut acest apel, în condițiile în care nu poate lua măsurile specifice pe timp de caniculă, pentru că nu a depus încă jurământul de învestitură. Nici Consiliul General nu a fost validat în urma alegerilor locale din 5 iunie.

 

“Având în vedere prognoza meteo care anunță pentru sfârșitul acestei săptămâni primul val de caniculă care va traversa Capitala în această vară, fac un apel la Administrația Spitalelor București să instaleze de urgență corturi de prim-ajutor în zonele aglomerate din oraș. Faptul că în prezent nu există încă un primar instalat în funcție, din cauza unor jocuri politice pe care nu le mai comentez, nu poate fi o scuză pentru cei care sunt responsabili cu măsurile pe timp de caniculă. Fac de asemenea apel la voluntarii Serviciului de Ambulanță București să fie pregătiți să activeze în corturile ce vor fi instalate pentru a acorda primul ajutor cetățenilor ce ar putea fi afectați de temperaturile caniculare”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit procedurilor de până acum, între 1 iunie și 31 august, Administrația Spitalelor instalează corturi anticaniculă în intersecțiile cele mai mari și aglomerate din București.

Corturile sunt dotate cu dozatoare cu apă potabilă, aer condiționat mobil, echipamente pentru măsurarea tensiunii și a glicemiei, stetoscop, dar și trusă de prim ajutor.