Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei

PSD și-a stabilit candidații pentru Primăria Capitalei. Pentru funcția de primar general va candida Gabriela Firea, a anunțat liderul social-democraților, Liviu Dragnea.

El a precizat că PSD nu a ajuns la un acord de candidaturi comune cu ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin. Doar cu UNPR a convenit ca la sectorul 2 să îl susțină pe actualul primar, Neculai Onțanu.

„Doamna Firea va avea posiblitatea în perioada următoare, până la alegeri, să prezinte bucureştenilor care sunt proiectele dumneaei şi a echipei sale susţinute şi de PSD pentru Capitală. Am avut în ultimele zile discuţii cu colegii de la UNPR, la sectorul 2 vom merge în alegeri pe liste comune cu domnul Onţanu şi îl vom susţine pentru primăria sectorului 2”, a precizat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a spus și de ce partidul pe care îl conduce nu va merge pe liste comune cu ALDE.

„Cu ALDE a fost o analiză reciprocă, pe care am făcut-o și noi și dumnealor, din care a reieșit că și pentru PSD și pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorate puțin diferite”, a afirmat Liviu Dragnea.

Candidații PSD pentru primăriile de sector:

Sectorul 1 – Daniel Tudorache

Sectorul 2 – Neculai Onţanu (UNPR)

Sectorul 3 – Robert Negoiţă

Sectorul 4 – Daniel Băluţă

Sectorul 5 –  Daniel Florea

Sectorul 6 – Gabriel Mutu 

Până acum, la primăria generală a Capitalei și-au mai anunțat candidatura liberalul Ludovic Orban,  președintele Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan și Ciprian Ciucu, independent.

 

Update:

Senatorul Gariel Mutu, candidatul PSD la Sectorul 6,  este urmărit penal de DIICOT. Chiar și așa liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că acesta respectă codul de integritate al PSD.

„Toată lumea respectă codul de integritate. Colegii din comisia de etică au analizat exact situația domnului Gabriel Mutu și, cel puțin până la acest moment, nu încalcă criteriile de integritate”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Gabriel Mutu este acuzat de spălare de bani prin intermediul unor firme de construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie sau modă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS