Gabriela Firea – bilanțul primului an la Primăria Generală a Capitalei

Un an de zile de când Gabriela Firea a preluat mandatul de primar-general al Capitalei.

Edilul-șef a simțit nevoia să marcheze momentul printr-o conferință de presă în care a prezentat câteva dintre realizările sale.

A și anunțat însă mai multe proiecte pe care le consideră de interes pentru bucureșteni: cartiere de locuințe sociale și….grădini de zarzavaturi.

Edilul a spus că, din punctul său de vedere, cea mai mare realizare a acestui an a fost aceea că au reuşit să deblocheze zeci de şantiere din Capitală.

”Oraşul a prins viaţă, acolo unde nu se lucra de aproape doi ani, s-a lucrat, s-au şi finalizat unele obiective de investiţii, altele sunt în curs de finalicare, iar acolo unde se lucra cu paşi de mels, ritmul s-a accelerat foarte mult”, a spus ea.

”De asemenea, o mare realizare a acestui an este aceea că am avut curajul să spunem stop contractelor păguboase pentru Capitală. Ani de-a rândul aceleaşi firme, aceleaşi câştigau toate licitaţiile din Bucureşti. Nu este normal. Mediul de afaceri este mult mai complex dezvoltat decât cele câteva firme agreeate atât la Primăria Capitalei, cât şi la primăriile de sector. Ne-am pus în minte să spunem stop şi am reuşit şi toţi şapte ne-am asumat riscuri imense pentru noi şi pentru familiile noastre şi nu exagerez când spun acest lucru”, a afirmat Gabriela Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul general a completat că au avut de asemenea curajul să ”stârpească” firmele căpuşă de la RADET şi RATB.

”În sfârşit, se lucrează acum transparent, pe proceduri, există obiectivitate, există un mediu economic sănătos. A fost greu. Acolo erau grupuri de interese transpartinice de ani de zile, familii de afaceri. Nu poţi să te pui cu toţi deodată, dar pentru că am promis în faţa dumneavoastră, ne-am asumat acest risc şi am reuşit”, a spus Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul-general are planuri mari de viitor: vrea să construiască locuințe sociale pentru tineri și să…planteze legume:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primăria a prezentat și un clip intitulat: ”Rezultate pentru bucureșteni. Primul an”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS