Gabriela Firea amenință cu demisia din funcțiile din PSD

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, amenință cu demisia din toate funcțiile din PSD, dacă proiectele sale nu vor fi deblocate la Guvern.

Totuși, Gabriela Firea spune că va candida la Congresul PSD de sâmbătă pentru o funcție de vicepreședinte, sub rezerva retragerii ulterioare.

Iată ce condiții pune: „Dacă, într-un timp rezonabil, problemele grave ale Capitalei, care puteau să se rezolve de un an și jumătate, nu-și vor găsi o rezolvare, eu îmi dau demisia din toate funcțiile politice. Cred că este momentul zero, în care miniștri care nu pot să conducă ministere și se lasă duși de nas de către directori și secretari de stat, să plece.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul general a dat ca exemplu fuziunea ratată a ELCEN cu RADET, dar și câteva proiecte de infrastructură care s-ar fi blocat la Ministerul Culturii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, edilul Capitalei a acuzat fostul Guven că nu a ajutat Primăria, susţinând că sunt oameni în ministere care „pun beţe în roate” proiectelor Municipalităţii.

„Aş dori să aflu motivele pentru care sunt puse beţe în roate primarului. E vorba de oameni care lucrează în ministere, care reprezintă interese financiare foarte importante. Un ministru nu poate să spună că nu poate pentru că nu-l lasă directorii, directorii au interese financiare, politice. Un ministru, daca se lasă subjugat de directori, nu e bun de ministru. În legătură cu faptul că aş face parte dintr-o tabără care doreşte să destabilizeze partidul şi să-l detroneze pe domnul preşedinte Dragnea, dezmint aceste lucruri. (..) Consider că e o sinucidere politică că în PSD sunt frământări care nu au o sursă clară. Nemulţumiri sunt, am şi eu. De aici până la a ajunge să organizezi un puci este cale foarte lungă”, a declarat Gabriela Firea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS