Gabriel și Lucian, gemenii crescuți într-un centru de plasament, sunt multipli campioni naționali la atletism

Gabriel și Lucian au 16 ani și sunt multipli campioni naționali la atletism. S-au apucat de sport acum șase ani, și de atunci, au pierdut șirul medaliilor câștigate.

Deși nu ai spune, atletismul nu e un sport tocmai ieftin. O pereche de încălțăminte de alergat costă măcar vreo 400 de lei. Nu e puțin, mai ales pentru un copil care a crescut în centrul de plasament.

Copiii au înțeles că mama lor nu a avut altă variantă. E drept, vorbesc aproape zilnic și se văd măcar o dată pe săptămână, spune Lucian.

Al doilea moment decisiv pentru cei frați, a fost când au fost remarcați la ora de sport de un scouter al unui club de atletism. Între timp, au ajuns la un liceu cu profil sportiv din Buzău.

Valentin Cucu le este diriginte, antrenor și un fel de părinte.

Prin mâna antrenorului au trecut mulți copii talentați. Unii, chiar mai buni decât Gabriel și Lucian. Dar în final, dorința de a reuși a făcut diferență. Și tot dorința de a reuși i-a făcut pe cei doi frați să se acomodeze și la centrul de plasament.

Sportul e mai mult decât o pasiune pentru Lucian și Gabriel. E promisiunea unei vieți mai bune. Desigur, e nevoie de multă muncă și de ceva talent. Nimic de spus, talent au destul. Și mai au ceva: dragostea mamei care a avut de luat o decizie infiorător de grea… Să își țină copiii alături, pe stradă, sau să îi trimită la un orfelinat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS