Gabriel Sandu si Dorin Cocos, retinuti pentru 24 de ore in dosarul Microsoft

La capatul a peste 10 ore de audieri, procurorii anticoruptie au emis ordonante de retinere pentru 24 de ore pentru fostul ministru al comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dorin Cocos. Sandu a fost adus cu mandat la sediul DNA, în ancheta care vizeaza dosarul Microsoft. Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani iar Gabriel Sandu de luare de mita si spalare de bani.

Maine, Gabriel Sandu si Dorin Cocos urmează să fie prezentati la instanţa supremă cu propunere de arestare preventivă.

La DNA au mai fost adusi si audiaţi, Nicolae Dumitru, patronul grupului de firme Niro, şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Potrivit referatelor procurorilor, unul dintre martori a declarat că omul de afaceri Dorin Cocoş şi primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, ar fi primit -primul ‘opt-nouă’ milioane de euro, respectiv ‘circa trei milioane de euro’, pe durata derulării contractelor.

Tot în jur de 3 milioane de euro ar fi primit şi Gabriel Sandu, viraţi într-un off-shore, pentru decizia de a acorda unui anumit consortiu un contract de prelungire a licentelor.