Gabriel Oprea, trimis în judecată în cazul Gigină

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel Oprea, la data faptelor viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în dosarul privind accidentul rutier ce a determinat decesul poliţistului Bogdan Gigină.

În același timp, procurorii DNA au dispus clasarea faţă de Tiberiu Niţu, la data faptelor procuror general al României, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, în același dosar.

În ianuarie anul acesta, părinţii polițistului Bogdan Gigină s-au plîns la Instanța Supremă că anchetarea fostului ministru de Interne era tergiversată.

Bogdan Gigină a murit în octombrie 2015, în timp ce deschidea, pe motocicletă, coloana oficială a ministrului Oprea.

În septembrie 2016, după aproape un an de cercetări, procurorii  anticorupție le-au cerut senatorilor să aprobe începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator la acea dată, pentru ucidere din culpă.

Numai că senatorii s-au opus, așa că ancheta s-a blocat.

Procurorii anticorupție l-au acuzat însă pe Gabriel Oprea și pentru abuz în serviciu, după ce au constatat că ministrul ar fi folosit coloanele oficiale de sute de ori pe an, inclusiv  pentru a merge acasă sau în vizite private.

Mult timp, cercetările au fost blocate pentru că Poliția a refuzat să ofere date procurorilor, a reclamat șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Apoi, ea a declarat în toamna anului trecut, că dosarul era în curs de finalizare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS