Gabriel Oprea simte nevoia unor clarificări: ”Prin votul din Senat s-a decis să mai treacă 3 luni până când dosarul va ajunge în faţa judecătorilor”

Senatorul Gabriel Oprea a răspuns, miercuri, pe Facebook, criticilor venite în urma votului din Senat, prin care s-a respins începerea urmăririi penale în cazul său, el arătând că ceea ce s-a decis în plenul Senatului a fost ”să mai treacă încă 3 luni până când dosarul va ajunge în faţa judecătorilor, atât şi nimic mai mult”, el adăugând că se întreabă cine va plăti pentru calomniile, injuriile şi ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-au produs, când judecătorii îi vor da dreptate.

Gabriel Oprea precizează în postare că doreşte să facă nişte clarificări, ”pentru că votul din Senat a stârnit foarte multe discuţii”.

În primul rând, acest vot nu mă face imun în faţa Justiţiei, nu mă «salvează» de la ceva şi nici nu închide drumul dosarului pentru care DNA a cerut încuviinţarea urmăririi penale. Peste doar câteva luni, mandatul meu de senator se încheie. Peste doar câteva luni, aşa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul îşi va urma cursul normal în Justiţie. Spun asta pentru cei care, din neştiinţă sau din interes, afirmă – în mod total greşit – că, din cauza votului din Senat, dosarul DNA nu va mai ajunge în instanţă”, spune Gabriel Oprea.

Amintim, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost respinsă luni, în plenul Senatului, cu 73 de voturi ”împotriva” cererii, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

Direcţia Naţională Anticorupţie arăta, marţi, că respingerea de către Senat a cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea face imposibilă stabilirea răspunderii penale a fostului ministru al Intertnelor pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, ancheta penală pentru ucidere din culpă fiind blocată prin votul majorităţii senatorilor.

În 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, la 28 de ani, în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul căzând cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS