Gabriel Oprea, primul termen în dosarul “Limuzina”

La ICCJ are loc astăzi primul termen în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu.

Procurorii îl acuză pe fostul președinte UNPR că ar fi prejudiciat statul cu 400 de mii de lei – sumă pe care Gabriel Oprea a aprobat-o serviciului secret al MAI pentru a cumpăra o limuzină, mobilă pentru biroul său ministerial și o cabină de duș cu hidromasaj. Fostul ministru de Interne a ajuns la sediul instanței supreme cu 45 de minute mai devreme  de ora la care trebuia să înceapă termenul de judecată. În această primă înfățișare instanța discută măsurile asiguratorii instituite de procurori în dosar.

Fostul vicepremier a fost trimis în judecată luna trecută.  Potrivit DNA, cu ajutorul a alți doi inculpați, Gabriel Oprea a dispus suplimentarea cu 410 mii de lei a fondurilor pentru cheltuieli oprative ale Direcției de Informații și Protecție Internă și a aprobat achiziția unui autoturism de lux, cu scopul declarat al asigurării protecției deminitarilor.

Numai că ulterior, șeful DIPI Gheorghe Nicolae a schimbat destinația autoturismului achiziționat pentru folosința personală și exclusivă a ministrului de Interne în funcție…Gabriel Oprea.

Ilegal s-ar mai fi achiziționat obiecte de mobiler pentru biroul ministerial al lui Gabriel Oprea dar și o cabină de duș cu hidromasaj.
Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri ce aparțin inculpaților din acest dosar, până la concurența sumei de 410 mii de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS