Gabriel Oprea demisionează din Parlament

Primul rezultat al protestelor de joi seară: Gabriel Oprea anunță că demisionează din Senat.

”Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare.”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

 

Gabriel Oprea este acuzat de procurorii DNA de ucidere din culpă în cazul polițistului Bogdan Gigină. Dar senatorii nu au fost de acord cu ridicarea imunității pentru ca Gabriel Oprea să poată fi cercetat.

Liberalii au cerut ca votul să fie reluat săptămâna viitoare, propunere cu care PSD a fost acord, chiar dacă regulamentul Senatului nu prevede o procedură pentru astfel de situații.

Cu puțin înainte ca mii de oameni din marile orașe să protesteze față de votul din Senat, chiar Gabriel Oprea a insistat să se voteze din nou. Fostul ministru de interne spunea că acest dosar ar fi o răzbunare la adresa lui. Între timp, și-a anunțat demisia.

 Chiar dacă își demisia din Senat, Gabriel Oprea va avea în continuare imunitate, pentru că a ocupat o funcție de ministru. Decizia privind ridicarea imunității va fi luată de președintele Klaus Iohannis, dacă va exista o nouă cerere în acest sens din partea DNA.

 

 

 

 

        

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS