Confidenţialitate

Gabriel Oprea demisionează de la 1 octombrie

Senatorul Gabriel Oprea a declarat că și-a depus demisia din Parlament, dar va părăsi Parlamentul începând cu data de 1 octombrie. Cererea privind demisia a fost postată pe pagina sa de Facebook, fiind însoțită de un mesaj.

”Subsemnatul Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, în conformitate cu dispozițiile art.70 alin. 2, teza a II-a din Constituția României, înțeleg să demisionez din această funcție începând cu data de 1 octombrie 2016.”, se arată în cererea postată de Gabriel Oprea pe Facebook.

Gabriel Oprea a scris și un mesaj sfidător la adresa oamenilor care i-au cerut în stradă demisia. El afirmă că împotriva sa şi nu numai a acţionat o reţea care încearcă să şteargă identitatea naţională şi valorile tradiţionale.

”Plătesc de fapt pentru că am îndrăznit să vorbesc despre interesul național, despre valori tradiționale, despre Armată și Biserică (…). Iată că tot ceea ce am facut din suflet și dintr-un patriotism sincer, așa cum am fost educat în familie și în Armată, se întoarce acum împotriva mea.”

”Se spune că în spatele acestei mișcări de deznaționalizare și a protestelor din ultimii ani, nu doar din România și nu doar împotriva mea, stă o rețea de luptători pentru ștergerea identității și a valorilor naționale. Punctul principal pe agenda acestei rețele constă în susținerea oricarei inițiative care slăbește identitatea națională. Credeți că este o întâmplare faptul că Biserica este atacată sistematic de fiecare dată când există câte un protest de stradă? Lozinca ”vrem spitale, nu catedrale” credeți că este spontană? Credeți că este o întâmplare faptul că aceleași cercuri, aceiași oameni și aceleași ONG-uri poartă un război de uzură cu Parlamentul, cu Biserica și cu toți cei care apără interesele naționale în România? Eu cred că nu. Am văzut prea multe ca să mai cred în astfel de coincidențe.”, a mai scris Gabriel Oprea.

”A căzut un guvern legitim, a venit un guvern de oameni scoși din jobenul ”european”, s-au fabricat partide și a fost distrus sistematic principiul separării puterilor în stat. Prin acuzații aberante s-au desfăcut guverne, s-au dat jos miniștri, s-au schimbat majorități. Cine crede că este o întâmplare este naiv. Uitați-vă cu atenție și veți vedea propaganda ipocrită cum se dă de gol. Cei care aplaudă când vinovăția se stabilește în stradă, sunt exact cei care vorbesc mieros despre drepturile omului. Cei care aplaudă dosarele aberante prin care se schimbă premieri, miniștri, guverne și majorități sunt exact cei care dau lecții savante despre separația puterilor în stat.”

Săptămâna trecută, Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul Gabriel Oprea. E vorba de dosarul privind decesul polițistului Bogdan Gigină. Gabriel Oprea și-a rugat atunci colegii să îl salveze.

Joi, aproximativ 3.000 de oameni au protestat în faţa Senatului faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA. Pentru că a fost salvat de colegi, DNA nu poate începe urmărirea penală împotriva lui Gabriel Oprea.

Chiar și după demisia din Senat, Gabriel Oprea va avea imunitate, pentru că faptele ar fi fost comise atunci când era ministru de Interne. În aceste condiții, DNA va trebui să ceară aviz pentru urmărirea penală de la președintele Klaus Iohannis.