Confidenţialitate

Gabriel Oprea, acuzat din nou de abuz în serviciu. De această dată, și-ar fi făcut ”cadou”, din bani publici, un Audi A8

Procurorii anticorupție cer din nou aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea.

E vorba de o nouă presupusă faptă de abuz în serviciu: de această dată, Gabriel Oprea e acuzat că și-ar fi făcut ”cadou”, din bani publici, un bolid de lux Audi A8.

El ar fi suplimentat ilegal bugetul Departamentului de Informații și Protecție Internă – DIPI – cu peste 400 de mii de lei, bani din care ar fi fost cumpărat și bolidul de lux folosit numai de fostul ministru.    Avizul de urmărire penală pe numele lui Gabriel Oprea a fost trimis Senatului.

Comunicatul DNA

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de Oprea Gabriel, senator, la data faptei deținând și o funcție ministerială, are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție.

Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. 

În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus.

 

  Amintim, Gabriel Oprea mai este acuzat de abuz în serviciu și în dosarul “Girofarul” pentru că ar fi beneficiat, ilegal, de coloană oficială.

Procurorii susțin că polițiștii îi deschideau calea fostului ministru de Interne chiar și în deplasările personale: la restaurant sau la…saloane de înfrumusețare.

Mai mult, Gabriel Oprea i-ar fi dat dreptul și fostului procuror-general Tiberiu Nițu la coloană oficială, în baza unui protocol.