Confidenţialitate

Gabriel Oprea a trimis o cerere la Senat prin care solicită reluarea votului în cazul său

Fără să pronunțe un cuvânt despre demisia care i s-a cerut aseară de mii de oameni în stradă, Gabriel Oprea a trimis astăzi la Senat o cerere de reluare a votului în cazul său.

Recent scăpat de colegii săi de cercetarea pentru ucidere din culpă, fostul ministru de Interne nu a specificat și în baza cărei legi a cerut acest lucru.

A invocat însă, din nou, că dosarul ar fi o răzbunare la adresa sa.

Amintim, după ce PNL a cerut reluarea votului în cazul Oprea, mai toate partidele s-au declarat de acord, dar nu se știe cum se poate relua procedura din punct de vedere legal.

Gabriel Oprea a postat pe Facebook o poză cu cererea oficială în care cere reluarea votului pentru ridicarea imunității.

Postarea este însoțită de un comentariu: ”vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări și răfuieli cu substrat politic”, a scris fostul ministru de Interne.

cerere-oprea

Cerere Gabriel Oprea

Dar mai toate partidele care susțin reluarea votului evită să spună concret cum se poate relua procedura.

Vicepreședintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, și vicepreședintele comisiei pentru Regulament – Liviu Pop – spun că votul nu se poate relua.  Primul a sugerat că singura soluție pe care o mai are Gabriel Oprea este demisia din Parlament.

Președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu spune că este de acord cu propunerea PNL de reluare a votului. La fel și liderul PSD – Liviu Dragnea.

PSD nu va avea niciun fel de ezitare dacă se va mai ajunge în această situaţie. Orice procedură care s-ar propune, de orice instituţie, pentru a se ajunge din nou la un vot, nu va fi blocată de PSD, ba dimpotrivă“, a spus Dragnea.

Declarațiile vin după ce, amintim, presa a dezvăluit că mulți senatori ALDE și PSD ar fi votat împotriva cererei DNA în cazul Oprea.