Gabriel Oprea a fost chemat la DNA pentru a i se pune sechestru pe bunuri

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost chemat de procurorii DNA, pentru a i se aduce la cunoștință sechestrul pus pe o parte din bunurile sale. Surse judiciare citate de Mediafax spun că sechestrul a fost pus pentru a fi recuperat prejudiciul din dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

E vorba de dosarul în care este acuzat că ar fi aprobat ilegal achiziționarea unei mașini din bugetul DIPI.

Procurorii susțin că “la data de 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor”.

DNA menționează că doar fostul ministru Gabriel Oprea s-a folosit de mașina cumpărată.

Procurorii susțin că achiziționarea autoturismului s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale care limitează astfel de investiții din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție.

Bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS