Gabriel Cotabiță, găsit inconștient

Gabriel Cotabiță a fost găsit inconștient în sala de sport a unui hotel din Capitală. Se pare că muzicianul ar fi suferit un stop cardio-respirator.

Artistul a fost resuscitat și stabilizat de medici. Apoi, un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a spus că un echipaj SMURD a fost solicitat, în jurul orei 13.00, la un hotel din Capitală, unde se afla o persoană în stare de inconştienţă. Acolo au fost trimise două echipaje medicale.

Purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a spus că artistul a răspuns rapid manevrelor de resuscitare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cântăreţul nu are leziuni pe coronare, arată rezultatul investigaţiei la care a fost supus la Spitalul Floreasca, rămânând să îi fie investigată activitatea cerebrală.

Coronarografia (sau angiografia coronariană) este cea mai bună tehnică de diagnosticare a afecţiunii coronariene. Este vorba despre o investigaţie esenţială în explorarea acesteia, prin vizualizarea directă a arterelor coronare, responsabile de angină sau infarct.

Coronarografia se efectuează prin introducerea unui tub foarte subţire, numit cateter, în artera femurală.

Prin acesta sunt introduse sondele şi dirijate până la nivelul arterei coronare. Apoi se injectează un produs de contrast radiologic, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare. Astfel se poate observa diametrul interior al arterelor şi se pot localiza posibilele obstrucţii coronariene importante.

Majoritatea pacienţilor care au suferit un infarct miocardic prezintă arterele coronare blocate parţial sau complet.

âProcedura indică dacă arterele afectate pot fi tratate prin angioplastie sau prin chirurgie pe cord.

Potrivit unor surse medicale, citate de agenția de știri Mediafax, un angajat al hotelului l-a găsit pe Gabriel Cotabiţă, în vârstă de 59 de ani în stare de inconştienţă, acesta sunând la numărul de urgenţă 112 pentru a fi trimis un echipaj medical.

Informațiile confirmate ulterior de surse medicale arată că artistul se afla în sala de sport a Hotelului Hilton din București în momentul în care i s-a făcut rău.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS