Fostul ministru de interne, Gabriel Berca, reținut de procurorii DNA Bacău

Gabriel Berca este acuzat de trafic de influență.

Fostul ministru de interne a ajuns în vizorul procurorilor, după ce în 2012, ar fi cerut și primit, în tranșe, prin intermediul deputatului Mihai Banu peste 180.000 mii de euro. În schimbul banilor solicitați omului de afaceri Viorel Rusu – denunțător în acest dosar – Gabriel Berca și-ar fi folosit influența ca senator și lider al filialei PDL Bacău pe lângă membri ai Guvernului pentru ca o primărie să primească anumite fonduri. E vorba de 5,6 milioane de lei, bani pe care primăria localității Ardeoani i-ar fi primit pentru achitarea unor lucrări de construcție executate de firma omului de afaceri Viorel Rusu, și el audiat la DNA.

În acest dosar, fostul deputat liberal Mihai Banu este cercetat în arest preventiv pentru trafic de influență. El ar fi pretins și primit 270.000 de euro pentru a-i convinge pe reprezentanții Guvernului să aloce fonduri acelei primării din județul Bacău.

În prezent, Gabriel Berca este membru al UNPR. El a fost și membru al Partidului Mișcarea Populară, senator al PDL, prefect al județului Bacău, consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu și ministru de interne în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS