Furtunile au făcut victime și au provocat pagube în mai multe zone ale țării

Un copac doborât de o furtună violentă în localitatea mureşeană Brâncoveneşti a căzut peste o maşină în care se aflau un bărbat şi fiica acestuia, în vârstă de doi ani. Fetiţa n-a avut scăpare. Unele case din comuna mureşeană Cuci au rămas fără acoperişuri, smulse de rafalele puternice. Calea ferată între Deda şi Bistriţa a fost, de asemenea, blocată.

Un bărbat a fost ucis de un fulger în localitatea timişeană Periam. Un altul este în stare gravă la spital.

Vântul a doborât copaci şi a înterupt energia electrică în mai multe zone din judeţul Arad. Numeroase locuinţe au fost inundate, întrucât canalizarea municipiului a refulat. La Serviciul 112, s-au înregistrat sute de apeluri. Pe DN 7, traficul rutier a fost îngreunat de arbori căzuţi pe carosabil.

Până la orele prânzului, este risc de inundaţii în vestul şi sud-vestul ţării. Hidrologii au avertizat cu un cod portocaliu prefecturile judeţelor Hunedoara, Caraş Severin, Cluj, Bistriţa Năsăud, Mureş, Harghita şi Sibiu.

În judeţul Suceva, pompierii au salvat, ieri, o mamă şi cei 6 copii ai săi, surprinşi de o viitură pe când traversau albia unui râu într-o căruţă.