Furtuna care în ultimele zile a afectat estul Spaniei a ajuns și în Franța

Furtuna „Gloria”, în urma căreia mai multe școli au fost închise, s-au înregistrat întreruperi de energie electrică, mai multe șosele au fost închise din cauza ninsorilor, iar patru oameni au decedat, a continuat și astăzi să afecteze estul Spaniei și a ajuns și în Franța.

Agenţia Meteorologică de Stat din Spania a emis o avertizare de condiții meteo severe, valabilă astăzi, pentru cea mai mare parte a nord-estului Spaniei, potrivit presei spaniole fiind prognozate rafale de vânt cu o viteză de peste 100 de kilometri de oră, ninsoare abundentă, ploaie înghețată și valuri înalte.

„Gloria” rămâne una dintre cele grave furtuni maritime din vestul Mării Mediterane, cu valuri care au ajuns până la 10 metri înălțime în unele zone din Marea Balearica, care mărginește regiunea spaniolă Catalonia și insulele Baleare.

Aproximativ 220 de mii de persoane din provincia Girona au rămas fără energie electrică timp de câteva ore, potrivit serviciilor de urgență.

De asemenea, autostrada AP7 între Franța și Spania a fost blocată în zona frontierei din cauza ninsorii, iar circulația pe mai multe căi ferate a fost suspendată.

Furtuna a început de astăzi să afecteze și sudul Franței, cu aproximativ 1.000 de persoane în regiunea Pyrenees-Orientales rămânând fără energie electrică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS