Furculita care nu te lasa sa infuleci, pusa in vanzare

Instrumentul, creat de o firmă franceză a obținut, în ianuarie, premiul special pentru Inovație și Inginerie, la târgul de tehnologie CES, organizat în Las Vegas. Inventatorii spun că îi va ajuta pe cei care au probleme cu greutatea.

Într-o lume în care mulți au uitat să mănânce în tihnă, o firmă din Franța s-a gândit să facă profit de urma celor obișnuiți să înfulece. A scos pe piață o furculiță inteligentă care vibrează în gură dacă mănânci prea repede.

Botezată HAPIfork, furculița e dotată cu senzori, fiind contectată prin bluetooth la smartphone. Ea montorizează durata mesei, numărul de înghițituri și intervalul dintre acestea. Dacă intervalul dintre înghițituri e mai mic de 10 secunde, dispozitivul începe să vibreze și aprinde un beculeț roșu – a explicat pentru ABC News Fabrice Bouton reprezentantul firme franceze.

Furculița e disponibilă în culorile roz, verde și albastru. Dimensiunile sunt mai mici decât ale unei furculițe normale, pentru a evita ca o persoană să își umple gura cu mâncare. Costă 99 de dolari una. Dar dacă mâncați încet și la timp, nu veți fi nevoit să aruncați banii pe astfel de invenții și veți evita și problemele de greutate sau digestie.