Fundaţia Principesa Margareta a României anunţă „Ziua Porţilor Deschise”

Fundaţia Principesa Margareta a României organizează sâmbătă ‘Ziua Porţilor Deschise’, cu ocazia celebrării a 25 de ani de activitate

Fundaţia Principesa Margareta a României organizează ‘Ziua Porţilor Deschise’, mâine, în intervalul orar 13:00 – 17:00, la Muzeul Naţional al Satului ‘Dimitrie Gusti’, sala Gheorghe Focşa cu prilejul aniversării a 25 de ani de activitate.

Publicul este invitat să descopere programele inter-generaţionale prin ateliere interactive, în compania beneficiarilor copii, tineri şi vârstnici, a voluntarilor şi a echipei Fundaţiei.

Activităţi precum lecţia de muzică clasică, clubul de lectură între generaţii, ‘gânduri peste ani’ şi întâlnirile demonstrative ‘speed-dating’ au rolul de a prezenta într-un mod accesibil experienţa educaţiei la ‘Centrul Comunitar Generaţii’, cursurile de meserii, bursierii ‘Tinere Talente’ şi voluntariatul în sprijinul vârstnicilor singuri din cadrul programului ‘Niciodată singur’.

Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României, împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I.

În prezent, Fundaţia Principesa Margareta a României sprijină, copii, tineri şi vârstnici prin intervenţii durabile bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii.

De-a lungul timpului, peste 1.8 milioane de euro au fost investiţi în centre comunitare, cu o abordare intergeneraţională. Un număr de 24.000 de copii şi tineri şi aproximativ 2.500 de familii cu un trai precar, precum şi 600 de mici ong-uri locale, au primit ajutor şi asistenţă din partea Fundaţiei şi peste 180 de tineri au putut să urmeze cursuri de calificare într-o meserie, încât să îşi poata asigura traiul independent.

Fundaţia a venit în sprijinul vârstnicilor din România din primele zile de activitate prin programe menite să lupte împotriva izolării şi a singurătăţii şi să crească calitatea vieţii lor. Astfel, peste 171.000 de persoane au primit sprijin din partea Fundaţiei în centre de îngrijire sau direct la domiciliul lor.

Prin programul ‘Tinere Talente’, peste 170 de tineri artişti au fost susţinuţi să îşi împlinească o carieră prin burse de studiu, mentorate, masterclassuri şi promovarea operei lor.

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, Fundaţia Principesa Moştenitoare Margareta a României a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte ce şi-au adus contribuţia la reînnoirea spirituală şi socială a României.