Confidenţialitate

Fundația Clinton, anchetată de FBI

Autoritățile federale americane ar fi început o investigație privind acuzații de corupție ce ar avea legături cu Fundația soților Clinton.

Potrivit CNN , care citează surse oficiale, organizația de caritate este vizată de acuzații de corupție.

Investigatorii FBI verifică dacă fundația a primit bani de la sponsori, iar în schimb, aceștia să fi avut acces direct la Hillary Clinton, în perioada în care era secretar de stat. În plus, donatorii ar fi beneficiat și de reduceri sau scutiri de taxe.

Ancheta condusă de biroul FB din Little Rock, statul Arkansas, este supravegheată de reprezentantul procurorului șef american. O prima investigație fusese demarată în urmă cu ceva vreme, și nu este clar dacă noua anchetă a FBI a fost deschisă în lumina unor noi dovezi.

Departamentul american de Justiție și secţia FBI din Arkansas au refuzat să ofere un punct de vedere privind acuzațiile de corupție care vizează Fundația Clinton.  Un reprezentant al acesteua a spus că organizația a fost de-a lungul anilor, ținta multor anchete și acuzații de tip politic.

 “Fundația Clinton a îmbunătățit prin activitățile sale, viețile a milioane de oameni din toată America. Sunt probleme reale în societatea noastră care sunt în atenția fundației de caritate Clinton, de aceea preferăm să ne îndreptăm atenția către acetse probleme“, spune Craig Minassian pentru CNN.