Confidenţialitate

Funaraliile prințului Philip au devansat calificările etapei de F1 de la Imola | AUDIO

Sesiunile de antrenament şi calificările pentru cursa de Formula 1 de la Imola, din Italia, programate sâmbătă, au fost devansate pentru a nu se suprapune cu funeraliile prinţului Philip. Soţul Reginei Elisabeta a II-a, decedat  pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, va fi înmormântat sâmbătă la Castelul Windsor.

Calificările de sâmbătă se vor desfăşura cu o oră mai devreme, între 14:00 şi 15:00  ora locală, în timp ce sesiunea a treia de antrenamente va avea loc de la 11:00 la 12:00. Înainte, va fi păstrat un minut de reculegere.

În conformitate cu regulamentul Formulei 1, sesiunile de antrenament de vineri au fost, de asemenea, devansate. Cursa de la Imola va fi duminică de la ora 16:00.

Şapte dintre cele zece echipe de Formula 1 au sediul în Marea Britanie şi trei piloţi sunt britanici, inclusiv Lewis Hamilton, campionul mondial en titre.  Prinţul Phillip a fost preşedinte al British Racing Drivers Club timp de 42 de ani. Funeraliile sale vor avea loc sâmbătă la ora 16:00. Pentru a nu se disputa în același timp, meciurile de fotbal şi rugby au fost deja mutate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu