Confidenţialitate

Fumul degajat de incendiul de la Petromidia nu a pus în pericol populația

Cei patru răniţi în explozia de la Petromidia au ajuns la spitale din Capitală în această dimineață. Au fost transportați cu ambulanţe, nu cu elicoptere – pentru că zborurile au fost anulate din cauza vremii nefavorabile.

Unul dintre răniți are 35 de ani și a suferit arsuri de gradul III pe toată suprafața corupului. El a fost adus la spitalul ”Bagdasar-Arseni”. Tot  aici a ajuns și un bărbat de 49 de ani cu arsuri de gradul II și III pe 25% din suprafața corpului.

Ceilalţi doi bărbaţi, de 34 şi 58 de ani, care au arsuri de gradul II şi III pe 20% şi respectiv 24% din suprafaţa corpului au fost transportaţi la Spitalul de Arşi din Capitală.

 

Explozia s-a produs în jurul orei 18:00, la rafinăria Petromidia, în zona instalaţiei de ”distilare în vid” a rafinăriei. Deflarația a fost urmată de un incendiu. Kazmunay Gaz a anunțat că „Instalaţia afectată este oprită, iar activitatea rafinăriei e redusă”.

Reprezentanții ISU Dobrogea susțin, după măsurători ale emisiilor din aer, că nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viața oamenilor.
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţia Mediului, Ioan Ghergheş a arătat că măsurătorile s-au făcut la o distanţă de aproximativ 300 de metri de locul incendiului deoarece specialiştii nu au putut pătrunde în incinta rafinăriei cât timp intervenţia era încă în desfăşurare.