FSLI: Nu sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei generale

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă că nu sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea grevei generale.

Reprezentanții Federației susțin însă că aceasta nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi de Legea salarizării.

“Nemulţumirea este profundă”, spune conducerea FSLI, precizând că protestele pot fi reluate după începerea anului şcolar 2017-2018.

Potrivit hotărârii Colegiului Naţional al Liderilor F.S.L.I. din 31 mai, în perioada 06 – 09 iunie 2017 membrii de sindicat ai organizaţiilor sindicale afiliate la federaţia noastră au fost consultaţi, prin referendum, pentru a-şi exprima opţiunea cu privire la declanşarea grevei generale începând cu 12 iunie.

În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că 45,67 % din totalul membrilor de sindicat au spus ”DA” pentru grevă generală, începând cu 12 iunie, un număr de 27 de sindicate afiliate având între 50% şi 86% opţiune pentru această formă de protest.

În această situaţie, nu sunt întrunite condiţiile legale de a declanşa greva generală la nivelul tuturor sindicatelor afiliate la FSLI, susțin reprezentanții sindicaliștilor.

Conducerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ spune, însă, că faptul că nu sunt întrunite condiţiile de declanşare a grevei generale nu înseamnă că salariaţii din învăţământ sunt mulţumiţi de Legea salarizării.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS