Confidenţialitate

Fructe şi legume care nu cresc aşa cum ţi-ai imaginat – GALERIE FOTO

De multe ori le avem în meniu, dar rare ori ne întrebăm cum cresc acestea. Ne referim, în special, la fructele şi legumele exotice, pe care nu le-am văzut crescând în grădina bunicii. Iată câteva dintre legumele, fructele sau seminţele pe care le folosim în dieta noastră zilnică, dar la care nu te-ai fi aşteptat să crească aşa.

Sparanghelul

Este o plantă cu rădăcini cărnoase, cu frunze nedezvoltate, asemănătoare solzilor unui peşte. Sparanghelul este cultivat pentru lăstarii săi tineri.

Kiwi

Kiwi este un arbust cu vițe lungi, viguroase și lemnoase, asemănătoare lianelor. Planta de kiwi este foarte sensibilă la ger și la vânt, preferând solurile umede, umbroase și puțin calcaroase.

Avocado

Arborele este originar din Mexic și Guatemala şi care poate ajunge la o înălţime de 10-25 de metri.

Nuca Braziliană

Nucul Brazilian poate atinge înălţimi de până la 60 de metri. Un singur arbore produce o cantitate de 113 kilograme de nuci pe an. Nuca poate atinge 2, 5 kg şi cuprinde între 12 şi 20 de seminţe.

Ananasul

Nu creşte în copaci, ci aproape de sol.

Muştarul

Planta este cultivată pentru semințele sale. Cu toţii cunoaştem acest condiment şi surplusul de gust pe care îl oferă mâncărurilor, în special cărnii. Fiind cunoscut în toată lumea, muştarul şi-a câştigat titlul de “condimentul naţiunilor”.

 

Merişorul

Merișorul este un arbust tufos, înalt de 10–40 cm. Crește la altitudine mare, în pajiști alpine sau luminișuri, mai rar în locurile umbrite.