Confidenţialitate

FRF se arată dispusă să plătească expertiza acoperișului de pe Arena Națională

Federația Română de Fotbal susține că este dispusă să plătească expertiza acoperișului de pe Arena Națională, pentru cA avizul de la ISU să fie dat cât mai repede.

FRF i-a informat pe reprezentanții Primăriei Capitalei că poate plăti imediat și integral banii necesari expertizării materialului copertinei.

Stadionul rămâne în continuare închis pentru că pompierii au spus că NU pot da aviz până când constructorul acoperișului nu demonstrează că materialul este rezistent la foc.

 

FRF a transmis Primăriei Capitalei că poate acoperi “de îndată şi integral” costurile necesare expertizării mostrelor de material din care a fost realizat acoperișul Arenei Naționale.

Federația vrea, astfel, să grăbească soluționarea problemei – în condițiile în care stadionul nu poate găzdui, nici acum, meciuri.

Spre exemplu, partida amicală dintre România și Spania este programată pe 27 martie, iar Federația spaniolă insistă că varianta de stadion agreată a fost și este în continuare Arena Națională.

Amintim, cel mai mare stadion din țară nu poate primi aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Problema o reprezintă acoperișul retractabil care nu este omologat la noi în țară. Vina ar aparține constructorului care nu poate demonstra că materialul acoperișului este ignifug – adică nu ia foc.

Primăria Capitalei susține că ar exista două soluții: fie se modifică legislația, fie se renunță la acel acoperiș – care a costat 200 de milioane de lei.