Confidenţialitate

Cum și-a asigurat Freddie Mercury locul în istoria muzicii

Freddie Mercury s-a născut la 5 septembrie 1946, la Stone Town, în Zanzibar. Numele său real, Farrokh Bulsara, este derivat din Bulsar, un oraș din sudul statului Gujarat, India Britanică.

La șapte ani, Freddie Mercury a început să studieze pianul, iar la opt, părinții l-au înscris la un internat în stil englezesc din Panchgani, unde a căpătat porecla ”Freddie”.

După ce părinții săi s-au mutat în Marea Britanie, tânărul Farrokh Bulsara a vândut haine second-hand și a lucrat pe aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Europa. Ia însă o decizie care-i va schimba definitiv viața, în aprilie 1970, când formează alături de chitaristul Brian May și toboșarul Roger Taylor trupa Queen. Este momentul când Farrokh Bulsara devine Freddie Mercury . De aici înainte Freddie Mercury și grupul Queen urmau să scrie istorie în muzică.

Queen a devenit primul care a umplut stadioane în America de Sud, doborând recordul mondial de asistență la Morumbi Stadium din Sao Paulo. În 1986, turneul european Queen a culminat cu concertul de la Budapesta, ce a avut loc în fața a 80.000 de persoane.

FOTO: freddiemercury.com